Noutăţi

Noutăţi

Oportunităţi unice pentru elevii din capitală. 10 argumente pentru a alege o şcoală mai bună

Oportunităţi unice pentru elevii din capitală. 10 argumente pentru a alege o şcoală mai bună
Îţi doreşti pentru copilul tău o şcoală în care să obţină abilităţi în toate domeniile de dezvoltare, să aibă profesori calificaţi din diferite ţări, dar şi şansa de admitere la universităţi de top din întreaga lume? Dacă ai răspuns „da”, să ştii că o asemenea instituţie de învăţământ există în ţara noastră – Şcoala Internaţională Heritage.

Noi ne-am convins că Heritage este alegerea potrivită pentru copilul tău şi îţi oferim cel puţin 10 motive: 

1. Singura Şcoală Cambridge din ţară
Heritage este prima şi singura şcoală din Republica Moldova care a obţinut statutul de Şcoală Cambridge. Ce oportunităţi oferă elevilor acest titlu? Diplomele/calificările absolvenţilor Heritage sunt recunoscute la nivel global, respectiv absolvenţii au posibilitatea să se înscrie la orice universitate de renume din întreaga lume.

2. Curriculum unic, acreditat la nivel internaţional
Elevii de la Heritage studiază conform unui curriculum mixt (naţional şi internaţional), care combină reuşit programul oferit de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova cu International Primary Curriculum (IPC) în clasele primare şi cu instruirea Cambridge Assessment International Education în clasele mai mari. Important! La Heritage acest program este disponibil pentru toţi elevii, indiferent de ţara din care vin sau de limba de predare.

3. Studierea limbii engleze la nivel avansat 
Elevii Heritage studiază  în limba maternă (română/rusă) şi engleză (pregătire intensivă). Copiii sunt împărţiţi în clase în funcţie de nivelul de cunoaştere a limbii engleze. Periodic elevii sunt supuşi unor testări care le evaluează capacităţile, iar în caz de necesitate li se oferă suport individual sau de grup. Copiii care nu au studiat engleza anterior beneficiază de un program intensiv, până când ating nivelul necesar.
Anumite discipline, precum geografia, istoria, arte plastice, educaţia fizică, STEM, sunt predate în engleză de profesori pregătiţi în domeniu. O dată pe săptămână, elevii studiază matematica în limba engleză („funny maths”), conform programului Cambridge International.

4. Locuri de frunte la concursuri naţionale şi internaţionale 
Profesorii Heritage investesc constant în pregătirea elevilor pentru concursuri. În anul de studii 2017-2018 elevii au reuşit să ocupe locuri de frunte la Olimpiada municipală şi republicană de Limbă Engleză, la concursul internaţional „Cangurul Matematic”, la olimpiadele de Istorie, Limbă şi Literatură Română, Limbă şi Literatură Rusă, Şah etc.
În martie Şcoala Internaţională Heritage a organizat şi a găzduit Runda Regională a competiţiei academice internaţionale „World Scholar's Cup”, care a întrunit elevi din 22 de şcoli din ţară. Echipa Heritage care s-a calificat a participat la Runda Globală „World Scholar’s Cup” în Spania, alături de peste 12 000 de elevi din 57 de ţări. Spiritul de competitivitate, agerimea minţii şi nivelul avansat de engleză le-au asigurat elevilor o medalie de aur şi patru – de argint.

5. Examene Cambridge International 
Elevii, limba maternă a cărora este româna sau rusa, susţin examenele naţionale în clasele a IV-a şi a IX-a. Concomitent, în clasa a V-a ei pot susţine Cambridge Primary Checkpoint (examen opţional la disciplinele: matematică, ştiinţe şi limba engleză ca limbă secundară), iar în clasa a VIII-a – examenul Cambridge Lower Secondary Checkpoint la aceleaşi discipline. Dacă a întrunit toate criteriile de absolvire, elevul primeşte International General Certificate of Secondary Education – diplomă recunoscută la nivel internaţional. Toate examenele Cambridge International sunt susţinute la Heritage, şcoala fiind aprobată în calitate de centru pentru examinare.

6. Cadre didactice cu certificare Cambridge
Toţi pedagogii Heritage deţin certificate Cambridge, recunoscute internaţional, care demonstrează nivelul avansat de cunoaştere a limbii engleze. În prezent, la Heritage activează opt profesori din SUA, Canada, Marea Britanie, Europa şi Asia, care au cursuri în clasele cu limbile de predare română şi rusă, ajutându-i pe elevi să-şi îmbunătăţească nivelul de înţelegere, vorbire şi scriere în limba engleză. Deoarece la Heritage educaţia este centrată pe elev, clasele sunt formate din 22 de elevi, astfel fiecare copil are parte de o abordare individuală şi de atenţia necesară la lecţie.
Profesorii beneficiază constant de diverse traininguri oferite de facilitatori internaţionali: introducere în Curriculumul IPC; metode inovative de predare; utilizarea tehnologiilor în scop educaţional etc.

7. Dotări moderne şi tehnologii avansate
Sălile de clasă sunt dotate cu table interactive şi sisteme de proiecţie, cu laptopuri şi tablete. Elevii au acces la laboratoare echipate cu utilaj de ultimă generaţie (de Chimie, Fizică şi Ştiinţe ale naturii), săli de calculatoare, săli de limbi străine, sală de muzică, studio artistic, bibliotecă, sală de sport, piscină de înot, sală de coregrafie, spaţiu de recreare cu teren de joc, laborator de robotică (LEGO Education).
Fiecare elev deţine un cont personal pe o platformă mobilă, care îi permite să citească anumite cărţi, în funcţie de nivelul de cunoaştere a limbilor, să înveţe limba engleză. Prin intermediul aceleiaşi aplicaţii, părinţii şi profesorii pot urmări progresul elevului. În ce priveşte telefoanele mobile, acestea sunt interzise în timpul lecţiilor.

8. Pregătirea temelor pentru acasă – activitate gratuită 
După încheierea programului academic, elevii îşi fac temele pentru acasă în cadrul şcolii, timp în care sunt sunt supravegheaţi de profesori şi pot solicita ajutorul acestora. Pentru această activitate extracurriculară nu sunt percepute taxe suplimentare.

9. Cluburi extracurriculare pe placul elevilor
La Heritage dezvoltarea armonioasă a elevilor înseamnă nu doar performanţă academică, dar şi încurajarea unor hobby-uri, descoperirea/alegerea unei vocaţii. Elevii îşi aleg cluburile pe care vor să le frecventeze (în mod gratuit), atât de importante în procesul de studii:
  • Educaţionale (limbi străine, matematică, robotică, oratorie, club de lectură, STEM).
  • Activităţi artistice şi creative (arte/design, meşteşuguri, canto, club de artă dramatică, dans, tobe etc.).
  • Cluburi sportive (volei, baschet, fotbal, badminton, tenis de masă, înot, gimnastică, şah).
10. Comunicare eficientă cu părinţii 
Comunicarea deschisă şi constantă cu părinţii este un alt principiu de bază al Şcolii Internaţionale Heritage. Periodic părinţii sunt invitaţi la pauze de cafea şi la discuţii cu directoarea instituţiei, Bogdanka Adamu. Părinţii sunt încurajaţi să asiste la lecţii, să participe la conferinţele profesori-părinţi, să se implice în activităţile Comunităţii Heritage, să facă parte din Forumul Părintesc şi din Asociaţia Părinţilor şi Profesorilor.
Mai mult decât atât, părinţii beneficiază de cursuri de limbă engleză sau instruiri cu privire la educaţia specială (pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale).

Te-ai convins câte oportunităţi oferă Heritage? Dacă vrei să afli detalii, sună la 062022210, trimite un e-mail pe adresa info@heritage.md sau scrie un mesaj pe pagina de Facebook

Taxa anuală de şcolarizare la Heritage pentru cetăţenii Republicii Moldova este de 5750 de Euro, plus taxa de înregistrare de 250 de euro (nerezidenţi: 10 000 de Euro/450 de euro). Sunt aplicabile reduceri de familie: pentru al doilea copil – 10%, pentru al treilea copil – 15%. Pentru achitarea integrală a taxei de studii – o reducere de 4%. 

Heritage oferă educaţie unică, relevantă şi de calitate, pregătind elevul pentru provocările viitorului!

Autor: www.suntparinte.md

Noutăţi similare

Adriana Bujag este învăţătoare de clasele primare la Şcoala Internaţională Heritage. A absolvit Facultatea de Pedagogie şi Psihologie, specializarea „Pedagogia şi metodica învăţământului primar” de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, are o diplomă de master în Ştiinţe ale Educaţiei, posedă gradul didactic I, este formator naţional IŞE (Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei) şi a obţinut certificarea internaţională „Introduction to Cambridge Primary”. În ediţia curentă a „Conferinţei anuale eTwinning” la nivel naţional, Adriana Bujag a câştigat premiul I în categoria „Clasele primare” pentru munca depusă şi dedicarea în realizarea proiectului „Cartea celor patru anotimpuri” împreună cu elevii săi. Continuare

Consuelo Johnson is a math teacher from North Carolina, United States. She has been working as a teacher for 21 years. She has a bachelor’s degree in Elementary Education, specializing in Math, a master’s degree in TESOL (Teaching English as a Second Language) and is currently working on a master’s in Leadership. This school year, she joined Heritage International Schools as a math teacher. Continuare

Andrew Goga este profesor de istorie şi geografie la Şcoala Internaţională Heritage. Are o diplomă de licenţă în ştiinţe (cu onoruri) în Economie şi politici de mediu de la Universitatea de Stat din Pennsylvania, Statele Unite ale Americii, cu certificări suplimentare în limba engleză, geografie şi studii africane. Adoră să predea şi să fie în sala de clasă, alături de elevii săi. Continuare

An interview with Rob Ford, Director of Heritage International School, Moldova. Originally published on blog.cambridgeinternational.org Continuare

Şcoala Internaţională Heritage va participa la evenimentul global World Education Week, unde va prezenta întregii comunităţi internaţionale cum pot fi aplicate noile tehnologii în procesul învăţării la şcoală. Continuare

Elevii de la Şcoala Internaţională Heritage au început noul an şcolar plini de entuziasm, dar cel mai important, în deplină siguranţă, respectând toate măsurile necesare de precauţie, inclusiv menţinând distanţa la ceremonia de 1 septembrie. Continuare

„Din partea comunităţii Şcolii Internaţionale Heritage, eu fac această promisiune ca să mă asigur că comunitatea şcolii mele revine în noul an academic în mod sigur şi responsabil.” Continuare

Şcoala Internaţională Heritage accesează noi oportunităţi. Aceasta este prima instituţie de învăţământ din Moldova care s-a alăturat comunităţii internaţionale Global School Alliance. Proiectul uneşte pe aceeaşi platformă peste 180 de membri activi din 50 de ţări ale lumii, care îşi propun să transforme educaţia la nivel global. Continuare

Ever since the launch of the “Oak Centre”, we were planning to decorate it with a mural, but now it seemed most fitting as we prepare to return safely to school after the lockdown and months of distance learning.   Continuare

Şcoala Internaţională Heritage va participa la proiectul „Acţiunea Climatică” – o iniţiativă globală de educaţie şi conştientizare ecologică, lansată pentru al patrulea an consecutiv la nivel mondial, cu susţinerea organizaţiilor internaţionale şi a liderilor globali. Continuare

Bazându-se pe cercetări ştiinţifice şi pe o documentare minuţioasă, şcoala deja se pregăteşte pentru ca elevii să poată reveni în clase de la 1 septembrie 2020. Despre toate acestea am discutat cu Robert Ford, educator global şi directorul Şcolii Internaţionale Heritage.  Continuare

Programul „Burse de studii Heritage” şi-a selectat învingătorii. Astfel, 9 dintre cei mai activi şi sârguincioşi participanţi, cu merite academice şi extraşcolare deosebite au fost aleşi să-şi continue studiile gratuit la singura Şcoală Cambridge din Moldova.  Continuare

On the 14th of July, Heritage International School, with the support of the British Council, is organising an international online conference entitled “Getting Back to Global for the 2020s” tackling how we get on with the rest of the 2020s and what are the global challenges for us in the new decade in international education. Continuare

Şcoala Internaţională Heritage, singura Şcoală Cambridge din Moldova lansează cea de-a II-a ediţie a Programului „Burse de studii Heritage”, oferind 8 burse pentru cei mai merituoşi elevi din Republica Moldova. Continuare

În ultima săptămână a acestui an academic, vă invităm pe toţi să fiţi alături de noi în activităţile noastre, să celebrăm creativitatea, gândirea critică şi învăţarea globală, prin evenimentele desfăşurate online. Continuare

Suntem echipa de pe copertă! Profesorii noştri au ajuns pe coperta ediţiei de vară a „International School” - revista pentru pedagogi internaţionali! Continuare

Vă invităm la Ziua virtuală a uşilor deschise pentru a descoperi o lume de oportunităţi la singura Şcoală Cambridge din ţară şi a afla mai multe despre educaţia internaţională de perspectivă pe care o oferim copiilor din Republica Moldova. Continuare

Looking back at its inaugural year, as an example of wider and holistic curriculum, the “Founders' Lecture Series” with the variety and quality of speakers coming to lecture our students on such a broad range of historical and contemporary topics has been immense. Continuare

Stimaţi elevi ai Şcolii Internaţionale Heritage, d​​​​e când v-am scris ultima dată, pe 13 martie, am început să ne obişnuim cu învăţarea la distanţă, cu noua „normalitate” şi cu ideea noastră de bază că şcoala este deschisă, doar campusul este închis. Continuare

Şcoala noastră şi „Oak Centre” au fost prezentate în revista „International Education Today”, ca model de „spaţiu de respiro” pentru elevi. Continuare

Şcoala Internaţională Heritage îşi reconfirmă standardele internaţionale de calitate în educaţie. Instituţia a obţinut Certficatul de Şcoală eTwinning 2020-2021, care reprezintă o recunoaştere a reuşitei personale a profesorilor, dar şi o confirmare a rezultatelor deosebite obţinute de întreaga echipă eTwinning a şcolii. Continuare

Directorul Heritage a avut o întâlnire extraordinară cu ministrul Educaţiei pentru a analiza modul în care abordarea planului nostru de învăţare la distanţă permite lecţiilor „normale” să continue în timpul crizei Covid-19. Continuare

Dear all students of Heritage International School,   I want to write to all of you at the end of what has been an unprecedented week in the life of any school.  Continuare

Heritage îşi deschide uşile pentru părinţii care sunt în căutarea unei opţiuni mai bune în domeniul educaţional. Vă aşteptăm la un tur complet împreună cu membrii comunităţii Heritage şi o ceaşcă fierbinte de ceai englezesc din partea casei, urmate de discuţii cu directorul şi profesorii şcolii. Continuare

Şcolile din Moldova sunt invitate să participe la runda regională a competiţiei academice internationale “World Scholars Cup” 2020 Continuare

Alternativele lecţiilor tradiţionale şi aşteptările elevilor au fost discutate în cadrul Conferinţei naţionale „Platforme educaţionale online”, organizată de Academia de Inovare şi Schimbare prin Educaţie, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Evenimentul s-a desfăşurat la Şcoala Internaţională Heritage, locul unde instrumentele digitale sunt la ele acasă. Continuare

International Education Week took place 18-22 November 2019 and we celebrated it at Heritage as we do every year.   Continuare

Pasiunea pentru lectură le deschide noi orizonturi, îi ajută să-şi facă noi prieteni şi să devină cunoscuţi! Cei mai buni cititori ai Şcolii Internaţionale Heritage au obţinut rezultate uimitoare la un concurs internaţional de limbă şi literatură română, desfăşurat în oraşul Debrecen, Ungaria. Continuare

Ce ştii despre mediul în care trăieşti? Continuare

What made you take up educational work? Could you give us your essential bio? Robert Ford: Like all good teachers, it was the influence of a number of great teachers I was fortunate enough to be taught by as a student that not only gave me a passion for subjects Continuare

Nicoleta Mardari (clasa 8-a), Sabina Ţurcan (clasa 7-a) şi Mariella Carauş (clasa 7-a) sunt primele eleve care au obţinut Burse Heritage şi care vor beneficia în mod gratuit de un an de studii la Şcoala Internaţională Heritage, singura şcoală din Moldova acreditată Cambridge. Continuare

Îşi fac munca cu dedicaţie şi în vacanţă, iar recent, profesorii Heritage au participat la un seminar cu subiectul „Viitorul educaţiei şi învăţarea transdisciplinară”, desfăşurat în Sibiu, România, la iniţiativa Finnish Teacher Training Center, în parteneriat cu EduStudio Helsinki. Scopul evenimentului a fost de a se familiariza cu practicile implementate cu succes în Finlanda, unde sistemul educaţional este recunoscut drept unul dintre cele mai bune la nivel internaţional, iar elevii ocupă locuri de frunte în cadrul concursurilor de testare a cunoştinţelor. Continuare

Vacanţa de vară a început! Ce zici de nişte activităţi supra-curriculare? Ţi-am pregătit o listă de recomandări pentru a te ajuta să profiţi la maximum de timpul liber şi să revii la şcoală în cea mai bună formă intelectuală. Continuare

Educaţia de calitate internaţională este acum accesibilă pentru elevii cu rezultate academice şi extracurriculare deosebite. Şcoala Internaţională Heritage invită elevii claselor 6-9 din şcolile ţării să se înscrie în programul nou-lansat „Burse de studii Heritage” pentru anul de studii 2019-2020. Continuare

Şcoala Internaţională Heritage este gata să deschidă sezonul estival. Copiii din orice şcoală/ţară, cu vârsta de 6,5-12 ani sunt invitaţi să se alăture celei mai distractive şi educative Şcoli de Vară din Chişinău! Distracţie + educaţie + prieteni = Şcoala de Vară Heritage! Continuare

Aveţi copii care vor merge în curând la şcoală? Heritage vă ajută să le oferiţi un început bun prin programul School Starter – cursuri speciale pregătitoare pentru preşcolari! Continuare

Cum ar arăta planeta noastră dacă deciziile legate de viitorul ei ar fi luate de copii? Statele lumii s-ar alia ca să o salveze sau ar acţiona fiecare în mod egoist, în funcţie de propriile interese economice şi politice? Acestea sunt doar câteva dintre provocările care i-au pus la încercare pe elevii Şcolii Internaţionale Heritage, timp de 2 ore, cât au experimentat jocul interactiv „Keep Cool” (Nu te înfierbânta). Pe lângă faptul că au învăţat arta negocierilor, elevii şi-au testat cunoştinţele despre schimbările climatice şi au înţeles mai bine efectele acestora. Continuare

Our “Heritage M@tters” project won in one of the special categories and received Yunus Emre Prize for Humanism and Intercultural Understanding (Prize sponsored by the eTwinning National Support Service of Turkey). Continuare

În mod tradiţional, la începutul lunii aprilie Şcoala Internaţională Heritage îşi deschide larg uşile pentru părinţii şi elevii care sunt în căutarea unor opţiuni mai bune în domeniul educaţiei internaţionale. Biroul de admitere a anunţat disponibilitatea unui număr limitat de locuri pentru anul de studii 2019-2020 la singura şcoală din Moldova care oferă calificări/certificate Cambridge, recunoscute în întreaga lume. Continuare

„World Scholar’s Cup”, prestigiosul concurs academic internaţional, a fost organizat la Chişinău pentru al doilea an consecutiv. Cea de-a doua ediţie a competiţiei, găzduită de Heritage, s-a bucurat de popularitate, iar numărul celor care s-au înscris în lupta pentru excelenţă aproape s-a dublat. Aproximativ 260 de elevi din 26 de şcoli din ţară şi-au testat cunoştinţele şi au avut posibilitatea să-şi dezvolte noi abilităţi concurând între ei. În calitate de gazdă a acestui concurs, Heritage şi-a reconfirmat nu doar titlul de cea mai bună instituţie de învăţământ din Moldova, care corespunde criteriilor pentru organizarea competiţiilor internaţionale de anvergură, dar şi statutul de şcoală-model, care pune baza unei educaţii de calitate şi contribuie la dezvoltarea elevilor secolului 21. Continuare

Internetul este prezent masiv în viaţa copiilor moderni, oferindu-le spaţiu de creativitate, oportunităţi de învăţare şi comunicare, care nu întotdeauna, însă, sunt lipsite de riscuri. Din convingerea că misiunea de a ghida minorii în explorarea responsabilă a spaţiului virtual revine, în primul rând, adulţilor, administraţia Heritage a organizat un seminar practic pentru părinţii din comunitatea şcolii, în cadrul căruia cei mai buni experţi din ţară au oferit sfaturi preţioase despre siguranţa online şi metodele prin care poţi proteja copilul pe internet. Este vorba de echipa proiectului „InternetFărăGriji”, lansat anul trecut de compania de comunicaţii mobile „Moldcell”, în parteneriat cu Centrul Internaţional „La Strada” şi „Tekwill Academy Kids”. Continuare

Sfârşitul anului ne oferă ocazia pentru o retrospectivă a rezultatelor obţinute de elevii Heritage, care ne-au făcut din nou foarte mândri în timpul semestrului trecut. Ei au participat la competiţii academice naţionale şi internaţionale, ştiind că, în primul rând, concurează cu ei înşişi, pentru a se autodepăşi. Continuare

Pentru prima dată în ţara noastră, elevii au susţinut examenul Cambridge Primary Checkpoint, iar rezultatele lor sunt extraordinare! Continuare

Creată pentru a depăşi aşteptările părinţilor şi elevilor din Moldova, Şcoala Internaţională Heritage face pionierat şi aplică inovaţiile care fac diferenţa. Iată câteva modalităţi prin care Heritage schimbă cu adevărat peisajul educaţional din ţara noastră. Continuare

Şcoala Internaţională Heritage îşi reconfirmă statutul de instituţie social responsabilă. În perioada sărbătorilor de iarnă, sub umbrela programului dedicat „GO Heritage”, şcoala a desfăşurat „Festivalul Bunătăţii” – o serie de acţiuni care aduc bucurie întregii Comunităţi Heritage (elevi, părinţi, profesori şi toţi membrii echipei Heritage), contribuind la crearea unor momente memorabile pentru comunitatea extinsă – prietenii Heritage care au nevoie de susţinere. Continuare

Prima şi singura Şcoală Cambridge din Moldova îşi continuă misiunea nobilă – cea de a educa o generaţie de personalităţi integre, fericite şi înzestrate cu abilităţi universale! Pe 3 septembrie, elevii Heritage au păşit din nou pragul îndrăgitei şcoli, nerăbdători să-şi continue călătoria în fascinanta lume a cunoştinţelor. Continuare

Pentru mulţi părinţi, fericirea înseamnă un mediu de dezvoltare sigur şi sănătos pentru copiii lor. Într-un asemenea mediu învaţă şi elevii de la Şcoala Internaţională Heritage, instituţia care pune accent pe dezvoltarea aptitudinilor copiilor, educaţie egală şi odihnă sănătoasă.  În articolul precedent, ţi-am relatat despre oportunităţile unice pe care le oferă Heritage la nivel de educaţie şi studii. De această dată, te invităm să afli cât de incluzivă şi sigură este această şcoală. Continuare

Agerimea, curiozitatea şi abilităţile cultivate la Şcoala Internaţională Heritage au adus elevilor şcolii o medalie de aur şi patru de argint la Runda Globală a World Scholar’s Cup, desfăşurată la Barcelona. Prestigiosul concurs academic internaţional, la care au participat peste 12.000 de elevi din 57 de ţări, le-a oferit elevilor experienţe unice, inspirându-le dorinţa de a învăţa şi de a pune în aplicare cunoştinţele acumulate, pentru a deveni viitori cercetători şi lideri. Continuare

Copilul tău ce face vara asta?    Distracţie + educaţie + prieteni = Şcoala de Vară Heritage! A început înscrierea pentru sesiunile 4 (16 iulie - 27 iulie) şi 5 (30 iulie - 10 august) Continuare