Şcoala Internaţională Heritage şi-a ales primii bursieri

Robert Ford, directorul Şcolii Internaţionale Heritage: „Şcoala Internaţională Heritage şi-a asumat misiunea de a oferi cea mai bună educaţie internaţională aici, în ţară. Aplicăm învăţarea prin gândire critică, pentru a face lumea mai puţin abstractă, pentru a-i ajuta pe elevi să-şi lărgească orizonturile şi să gândească în spirit internaţional, pregătindu-i astfel pentru provocările viitorului şi pentru a deveni liderii zilei de mâine. Prin abordarea noastră unică aliniem educaţia din Republica Moldova la cele mai înalte standarde mondiale, iar în următorul an vom extinde şi mai mult curriculumul nostru global şi oportunităţile noastre educaţionale. Prin programul de burse ne dorim ca elevii cu adevărat talentaţi să poată trăi experienţă veritabilă a unei şcoli internaţionale, ceea ce face această şcoală cu adevărat remarcabilă în Moldova, în Europa, în comunitatea noastră globală.”
Concursul pentru selectarea bursierilor Heritage s-a desfăşurat în două etape. În prima etapă candidaţii au depus dosarele de participare, care conţineau documente confirmative privind reuşita academică, precum şi dovezi ale activităţilor/proiectelor extracurriculare în care s-au implicat elevii în ultimii ani. Dosarele au fost examinate de membrii Comisiei de experţi şi ai Comitetului executiv, pentru ca în final, să fie selectate cele eligibile. Doar candidaţii care au întrunit condiţiile prevăzute de Regulamentul concursului au trecut în etapa a doua – interviul. În prima probă a interviului, participanţilor li s-a cerut să dea dovadă de creativitate la elaborarea prezentării personale, pe care au avut libertatea de a o face în diverse moduri: sub forma unui joc, a unui monolog, a unui videoclip înregistrat etc. În cea de-a doua probă, au fost invitaţi să răspundă în mod ingenios şi original la întrebările juriului, personalizate şi inspirate din informaţiile prezentate în dosarul fiecărui participant. Pentru desemnarea câştigătorilor, membrii juriului au ţinut cont inclusiv de abilităţile candidaţilor de a se prezenta în public, de a se exprima corect şi coerent, dar şi de creativitatea elevilor.
Cele trei câştigătoare au fost desemnate în baza unei reuşite excelente, ceea ce înseamnă o notă medie, pentru ultimii ani de studii, de cel puţin 9.5, inclusiv la limba engleză. De asemenea, s-a luat în calcul şi participarea activă a acestora la diverse activităţi academice, unele dintre ele desfăşurate peste hotarele ţării, dar şi în cadrul proiectelor de voluntariat.
Bursa Heritage reprezintă scutirea (reducerea în proporţie de 100%) de taxe de şcolarizare a bursierului şi nu poate fi oferită deţinătorului în formă bănească. Bursa include: programul academic complet Heritage şi frecventarea cluburilor extracurriculare Heritage. Bursele Heritage sunt valabile pentru un an academic (2019-2020), cu posibilitatea de a fi prelungite în anii de studii următori, cu condiţia ca beneficiarii să-şi reconfirme reuşitele academice şi extracurriculare.
Programul „Burse de studii HERITAGE” a fost lansat în data de 15 mai, la iniţiativa fondatorilor Şcolii Internaţionale Heritage, pentru susţinerea celor mai buni elevi din clasele VI-IX din Republica Moldova. Iniţiativa face parte din programul de responsabilitate socială corporativă al Şcolii Internaţionale Heritage „GO Heritage”, care prevede: dezvoltarea şi promovarea educaţiei de calitate, încurajarea spiritului civic prin acţiuni de voluntariat, acţiuni de filantropie, dezvoltare comunitară, protejarea mediului înconjurător, dezvoltarea comunităţii Heritage şi dezvoltarea eticii de business.