O altfel de şcoală în Republica Moldova. Ceea ce nu ştiai despre Şcoala Internaţională Heritage

În articolul precedent, ţi-am relatat despre oportunităţile unice pe care le oferă Heritage la nivel de educaţie şi studii. De această dată, te invităm să afli cât de incluzivă şi sigură este această şcoală.
Educaţia incluzivă începe chiar de la intrarea pe teritoriul şcolii
Şcoala Internaţională Heritage susţine incluziunea. O demonstrează multitudinea de facilităţi pentru copiii cu deficienţe locomotorii şi cerinţe educaţionale speciale (tulburări cognitive şi de comportament), care îşi fac studiile acolo.
În faţa instituţiei este marcată zona „Parcare interzisă”, pentru ca elevii cu mobilitate redusă sau cei aflaţi în scaun rulant să se poată deplasa cu uşurinţă. Mai mult, intrarea în şcoală a fost dotată cu o rampă de acces funcţională, conform standardelor internaţionale. Uşile largi, ascensoarele încăpătoare, WC-urile adaptate, prezente la fiecare etaj, sunt alte facilităţi pentru copiii cu dizabilităţi.
Profesorii sunt suficient de pregătiţi pentru a răspunde necesităţilor acestor copii şi cultivă toleranţa, nondiscriminarea şi respectul în rândul copiilor.
Una dintre puţinele instituţii care acordă prioritate siguranţei elevilor
Siguranţa copiilor este o prioritate pentru administraţia Heritage. Accesul pe teritoriul şcolii este restricţionat, fiind permis doar cu acceptul ofiţerilor de securitate, angajaţi ai instituţiei. În plus, şcoala este dotată cu camere de supraveghere video. În caz de necesitate, părinţii pot solicita de la administraţie să vizioneze înregistrarea.
Elevii sunt luaţi acasă doar de către părinţi sau persoanele autorizate în prealabil. Iată de ce părintele include în formularul de admitere informaţiile şi fotografia persoanei autorizate să ia copilul de la şcoală.
Profesori receptivi la necesităţile elevilor
Şcoala Internaţională Heritage pune accent şi pe îmbunătăţirea comportamentului şi a atitudinii elevilor şi cadrelor didactice. Iată de ce a elaborat un Cod de etică pentru toţi cei aflaţi în instituţie.
Personalul academic dă dovadă de profesionalism, imparţialitate, corectitudine şi receptivitate la necesităţile elevilor. În acelaşi timp, elevii sunt motivaţi să fie toleranţi, respectuoşi faţă de profesori şi ceilalţi colegi, precum şi liberi în exprimarea opiniilor.
Instituţia a elaborat şi Politica de protecţie a copilului, care prevede inclusiv că elevii şi personalul academic sunt instruiţi cu privire la Codul circulaţiei rutiere, formele de violenţă faţă de copii, primul ajutor medical, intervenţiile în situaţie de urgenţă etc.
Niciun caz de intoxicaţie alimentară sau dureri abdominale
Mâncarea pentru elevi este gătită doar în cantina şcolii. Meniul, aprobat de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, conţine doar bucate gătite la cuptor, diversitate de produse culinare, legume şi fructe proaspete în fiecare zi, precum şi gustări sănătoase.
Părinţii sunt cei care decid ce mâncare ar dori să se regăsească în meniul elevilor, în funcţie de preferinţele şi necesităţile copiilor. Doar la Heritage, administraţia expediază părinţilor, în prealabil, informaţia despre felurile de mâncare din meniu, după care stabilesc împreună ce vor mânca elevii.
La bufet, copiii se pot delecta cu gustări sănătoase. Produsele livrate de o companie de catering sunt minuţios verificate de responsabilii care recepţionează produsele. Vizitele efectuate de inspectorii Centrului de Sănătate Publică din Chişinău au confirmat că meniul aprobat de instituţie respectă în totalitate meniul-model propus de CSP Chişinău.
Copiii cu necesităţi dietetice speciale, inclusiv alergii, beneficiază de un meniu corespunzător. Bucătarul-şef cunoaşte situaţia fiecărui copil, în funcţie de cele menţionate de părinte în formularul de admitere. Şi în acest caz, meniul este stabilit împreună cu părintele şi bucătarul-şef.
Serbarea zilelor de naştere este permisă, cu condiţia ca părinţii să nu aducă mâncare şi produse de patiserie pregătite acasă sau în afara şcolii, unde calitatea nu poate fi garantată. Ei pot apela la serviciile cantinei.
Ca rezultat al adoptării unui stil sănătos de viaţă şi a regulilor stricte de siguranţă în instituţie, în anul de studii precedent nu a fost înregistrat niciun caz de intoxicaţie alimentară.
Personalul medical de la Heritage verifică igiena în toată şcoala şi monitorizează sănătatea elevilor şi a personalului şcolii pe parcursul întregii zile, fiind mereu de gardă pentru a putea interveni în caz de urgenţă.
Dacă ai luat decizia de a-ţi înscrie copilul la Şcoala Internaţională Heritage, te felicităm pentru o alegere înţeleaptă! Vrei să afli detalii? Sună la numărul 062022210, trimite un e-mail la adresa info@heritage.md, scrie un mesaj pe pagina oficială de Facebook sau pe site-ul www.heritage.md
Autor: www.suntparinte.md