Liceul

Liceul

În cadrul Şcolii Internaţionale Heritage, singura şcoală Cambridge din Moldova, Liceul Heritage – un liceu unic care urmează parcursul Cambridge – oferă elevilor o educaţie de talie mondială. Liceul pune la dispoziţia elevilor tot de ce au nevoie pentru a dobândi abilităţile necesare şi pentru a avea cele mai bune oportunităţi necesare într-o carieră academică şi profesională internaţională.

Descarcă Broşura Liceului Heritage:La Liceul Heritage elevii studiază „Cambridge International A Level”, un program de acces la universitate pentru cei cu vârsta de +16 ani, „standardul de aur” în educaţie la nivel mondial. Elevii noştri susţin doar examenele „A Level” şi vor obţine calificările/diplomele Cambridge recunoscute la nivel global. Suntem mândri că am introdus acest program în premieră în Moldova, deoarece calificările Cambridge sunt acceptate în toată lumea, de peste 1400 de instituţii, inclusiv universităţile de top. Mai mult decât atât, la Liceul Heritage mediul de instruire este exclusiv în limba engleză, ceea ce înseamnă că elevii noştri au şi mai multe oportunităţi pentru studiile universitare şi carierele lor de vis.Avantajele curriculumului „Cambridge AS & A Level”
Liceul Heritage este singurul centru de studii preuniversitar din Moldova care urmează programul Cambridge şi oferă calificări „AS şi A Level”, recunoscute la nivel global. „AS Level” şi „A Level” sunt calificări internaţionale Cambridge, care oferă o pregătire excelentă pentru admiterea şi educaţia în universităţile din Moldova, dar şi în cele din întreaga lume. Acestea fac parte din programul Cambridge Advanced, care este foarte flexibil, elevii Heritage având libertatea de a selecta aproape orice combinaţie dintr-o mare varietate de 55 de materii potrivite pentru ei – fie urmează un curs amplu de studiu, fie se specializează într-un anumit domeniu. „Cambridge International A Level” este un curs de doi ani, iar „Cambridge International AS Level” durează, de obicei, un an. Programul „AS & A Level” este destinat elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a, cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani. Abilităţile pe care elevii Liceului Heritage le dezvoltă în cadrul programului „A Level”
Unul dintre principalele motive pentru alegerea programului Cambridge International „AS & A Level” la Liceul Heritage este faptul că dezvoltă cunoştinţele, înţelegerea şi abilităţile liceenilor în: gestionarea şi evaluarea diferitelor tipuri de surse de informaţii, gândirea logică şi prezentarea argumentelor coerente, conţinutul aprofundat al materiei studiate, gândirea independentă, formularea judecăţilor, recomandărilor şi luarea deciziilor. De asemenea, elevii devin încrezători, responsabili şi inovatori.Materiile „Cambridge International AS & A Level”
Flexibilitatea curriculumului Cambridge International „AS & A Level” nu este doar utilă pentru elevii Liceului Heritage, care pot alege şi combina subiectele de studiu, ci şi o dovadă că timpul lor este respectat. Întreaga gamă de 55 de materii le oferă posibilitatea de a urma un curs amplu de studiu sau de a se specializa într-un anumit domeniu. În funcţie de cariera pe care doresc să o urmeze, elevii vor fi îndrumaţi să aleagă subiecte esenţiale şi subiecte adiţionale recomandate. Pentru a finaliza cu succes „A Level” cu note bune, elevii vor investi o cantitate semnificativă de timp studiind independent şi sporindu-şi nivelul de  înţelegere. Toate cursurile „A Level” includ timp de învăţare independentă, care este petrecut în studiu privat şi la bibliotecă.Elevii care doresc să studieze „A Level” pot alege o combinaţie de oricare 4 materii din listă: 
AS&A Level Subjects at Heritage Lyceum 

 

Recunoaştere internaţională şi oportunităţi
Calificările Internaţionale Cambridge „AS & A Level” oferite de Liceul Heritage, le acordă elevilor posibilitatea de a-şi continua studiile în peste 1400 de instituţii din 195 de ţări, inclusiv la universităţile de top ale lumii. Programul nostru le permite elevilor să dobândească abilităţile necesare pentru învăţământul superior. Primele cinci abilităţi şi calităţi pe care le caută responsabilii de admitere la universitate atunci când evaluează solicitanţii sunt:

  • reuşita academică generală
  • trăsăturile de caracter (motivaţie, perseverenţă, colaborare etc.)
  • cunoaşterea limbii engleze
  • înţelegerea domeniului ales
  • activităţile extracurriculare

În ţări precum Statele Unite şi Canada, notele bune obţinute la materiile „Cambridge International A Level” alese cu atenţie, pot fi echivalate cu credite pentru până la un an de studii universitare.

Obţinerea calificărilor „Cambridge International AS & A Level”
Elevii pot alege dintr-o serie de opţiuni de evaluare pentru a obţine calificările „Cambridge International AS & A Level”:
1. Să aleagă doar „Cambridge International AS Level”, de obicei pentru una dintre materii. Conţinutul programei este o jumătate din „Cambridge International A Level”.
2. Să aleagă traseul de evaluare etapizată „Cambridge International AS Level” într-o singură serie de examene şi să finalizeze „Cambridge International A Level” într-o serie ulterioară. Notele „AS Level” pot fi complet redirecţionate la „A Level”, de două ori într-o perioadă de 13 luni. Traseul de evaluare etapizată nu este posibil la toate materiile. Rezultatele obţinute pentru programele lingvistice „Cambridge International AS Level” nu pot fi redirecţionate la „Cambridge International A Level”.
3. Pot opta pentru a susţine toate lucrările cursului „Cambridge International A Level” în acelaşi sesiune de examinare, de obicei la sfârşitul cursului.

 

Evaluarea reuşitei şi examenele
Pentru fiecare disciplină pe care o selectează, elevul va primi o notă separată. Notele sunt comparative cu cele recunoscute la nivel internaţional, care au reguli clare pentru explicarea standardelor de reuşită. „Cambridge International A Level” se notează pe o scară de la A* (cea mai mare) la E (performanţă minimă necesară). Pentru „Cambridge International AS Level” nu există o nota A*, notele variază de la A la E. Examenele sunt obligatorii la toate disciplinele „A Level”. Seriile de examinare „Cambridge International AS & A Level” se desfăşoară de două ori pe an, în iunie şi noiembrie. Rezultatele sunt publicate în august şi ianuarie.


Alătură-te comunităţii Heritage
Procesul de înscriere la Liceul Heritage pentru următoarea sesiune academică se va desfăşura practic până în septembrie, însă adevărata oportunitate pentru elevi de a fi admişi este în lunile ianuarie, februarie şi cel târziu în martie. Facem un interviu foarte personalizat cu fiecare candidat şi îi asistăm pe elevi în orientarea profesională, astfel încât să ne asigurăm că se află pe calea corectă.
 


 
Află mai multe despre admitere şi candidează pe pagina Admitere
0a96d6d7438de50945c1e3837709e21f44405988.png
27c70bbafab0490b99673263c0d39e5c11791709.png
171982cfb142bd617e13313218642b5052722186.png
82f444ab27db1176742ae2e47b1ed70668355057.png
16250af04b3dfb8dbee907b57311310a24422220.png
e1fbb3647709354dbf5420f9210b676422051529.png
1a0cfd19735430131123cbd9a9ad13c628641181.jpg
242dbe44642322ea3fa9abc5269074ce64721152.jpg