Prestigiosul Consiliu al Şcolilor Internaţionale Britanice (COBIS) a acordat Şcolii Internaţionale Heritage certificarea de conformitate şi calitatea de membru, ca recunoaştere a standardelor educaţionale de top ale instituţiei, examinate în comparaţie cu cele mai bune şcoli din întreaga lume.
Echipa COBIS a petrecut ultimele trei luni analizând riguros toate aspectele vieţii şcolare la Heritage, de la management şi securitatea copiilor, până la etosul educaţional internaţional al şcolii – toate au fost evaluate conform criteriilor aplicate în multe dintre cele mai bune şcoli de pe glob. Din cauza pandemiei, etapa finală a evaluării a fost efectuată online, în ultima săptămână a lunii mai. Echipa COBIS a intervievat conducerea şi personalul şcolii, elevii şi familiile, colectând probe, evaluând politicile, actele şi condiţiile şcolii, pentru a decide dacă Şcoala Internaţională Heritage este demnă de a fi printre membrii prestigioasei reţele de şcoli cărora li se oferă statutul de şcoală COBIS.
Consiliul COBIS s-a întrunit la Londra la începutul lunii iunie şi a convenit să acorde şcolii Heritage aprobarea COBIS, în baza celor cinci standarde-cheie care au fost satisfăcute cu succes: protejarea copiilor şi recrutarea sigură a personalului, bunăstarea elevilor, condiţiile şcolii, managementul, etosul şi valorile instituţiei de învăţământ. Reprezentanţii COBIS au fost impresionaţi de sentimentul de mândrie pe care Heritage îl inspiră tuturor celor implicaţi şi de direcţia clară de creştere spre care se îndreaptă şcoala. Aceasta este o onoare şi o realizare importantă pentru întreaga Comunitate Heritage.
COBIS a subliniat că Şcoala Internaţională Heritage a demonstrat că este, chiar de la deschidere, o şcoală vizionară şi ambiţioasă în Moldova şi în regiune. Fondatorii Natalia Ciornaia şi Sinan Bora au primit aprecieri pentru viziunea lor extraordinară de a crea una dintre cele mai bune şcoli din Europa, dar şi pentru progresul rapid care a transformat Heritage în prima şcoală cu adevărat internaţională din Moldova. COBIS a apreciat, de asemenea, angajamentul extins al şcolii faţă de comunitatea naţională şi implicarea pentru dezvoltarea educaţiei.
Angajamentul inovator al şcolii faţă de educaţia internaţională şi spiritul internaţional au fost evidenţiate ca elemente-cheie intrinseci ale valorilor şcolii, care pregăteşte intens elevii pentru provocările secolului XXI. Elevii Heritage au fost în centrul atenţiei reprezentanţilor COBIS, iar evaluatorii au declarat că este un privilegiu să lucreze cu Comunitatea Heritage, având cuvinte de lăudă şi pentru părinţi, pentru interesul lor faţă de şcoală, în special pentru atitudinea incredibilă şi empatică la capitolul învăţării online/hibrid în timpul pandemiei. Unicitatea modelului educaţional Heritage, numeroasele oportunităţi holistice pentru elevi, precum şi standardele înalte şi profesionalismul echipei, plasează şcoala Heritage alături de şcolile internaţionale de clasă mondială, conform COBIS.
Robert Ford, directorul Şcolii Internaţionale Heritage: „
Suntem foarte mândri de ce am realizat la finalul acestui an şcolar extraordinar. COBIS a afirmat pe bună dreptate că familiile aleg Heritage pentru reputaţia sa, pentru angajamentul de a încuraja elevii să îşi asume responsabilitatea pentru propria învăţare şi să fie implicaţi activ în procesul de luare a deciziilor. Ne-au felicitat şi pentru că oferim elevilor posibilitatea de a se dezvolta ca cetăţeni globali, acces la un curriculum de clasă mondială şi cultivarea mentalităţii internaţionale – toate într-o atmosferă de educaţie globală şi imersiune în limba engleză. Această realizare este o onoare bine meritată pentru întreaga Comunitate Heritage şi marchează punctul în care ne aflăm în parcursul nostru spre a deveni una dintre cele mai bune şcoli din Europa, continuând să ne păstrăm locul de frunte, ghidând educaţia semnificativă şi schimbările pedagogice inovatoare în Moldova şi în regiune, în timp ce pregătim elevii să ţină piept cu încredere provocărilor viitorului.”
Şcoala Internaţională Heritage este prima şcoală din Moldova care devine membră a reţelei COBIS – o comunitate internaţională de pedagogi, lideri şi experţi, concentrată pe creşterea standardelor şi susţinerea progresului elevilor. Şcolile COBIS de înaltă calitate, care educă peste 150.000 de elevi şi angajează peste 30.000 de profesori, se află în 80 de ţări din Europa, Asia, Africa, Orientul Mijlociu şi America.