Noutăți

#PROFESORIHERITAGE // Consuelo Johnson: „Ştiam că la Heritage voi trăi o experienţă internaţională minunată”

04 decembrie 2020

Consuelo Johnson este profesoară de matematică originară din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii. Predă de 21 de ani. Are o diplomă de licenţă în Educaţie Primară, cu specializare în matematică, o diplomă de masterat în TESOL (predarea limbii engleze ca limbă străină) şi lucrează în prezent la un master în leadership. În acest an şcolar s-a alăturat echipei Şcolii Internaţionale Heritage, în calitate de profesoară de matematică.

Am acceptat provocarea de a veni în Republica Moldova, deşi toţi îmi spuneau că este o idee necugetată. Am venit aici pentru prima dată într-o vizită de studiu. Am fost impresionată de modul în care moldovenii îşi manifestă cu mândrie cultura şi tradiţiile. A fost fascinant!

Ceea ce m-a atras cel mai mult la Heritage a fost implicarea elevilor. Am observat mici detalii care fac ca învăţarea să fie distractivă şi antrenantă.

În calitate de profesoară, cea mai mare realizare a mea este să văd succesul elevilor mei. Când văd că se alătură îndrăzneţ iniţiativelor, merg înainte sau îşi demonstrează lor înşişi că pot reuşi în situaţii în care nu aveau suficientă încredere sau cunoştinţe, atunci sunt foarte mândră de ei.

Prin exemplul meu, elevii acceptă provocări la care nu s-au gândit niciodată. Odată am avut o elevă care nu era sigură dacă să meargă sau nu să studieze şi să lucreze în străinătate, dar după ce a văzut experienţa mea în domeniu, nesiguranţele mele, dar, în aceeaşi măsură, entuziasmul meu, asta a încurajat-o să facă şi ea primul pas, iar ulterior a fost acceptată.

Foto: Summitul Kenan Fellows pentru Politici Educaţionale
Graţie acestei experienţe de la Heritage, acum îmi înţeleg mai bine ceilalţi elevi, din SUA, mă pot identifica cu trăirile, gândurile lor şi îmi propun să aplic abordări diferite şi inovatoare faţă de elevi.

O strategie excelentă este să-i descoperi pe elevi. Cred cu tărie că trebuie să ajungi să-l înţelegi pe copil, înainte de a-l învăţa ceva nou.

Când intru în sala de clasă, fac tot posibilul să descopăr preferinţele sau neplăcerile lor, cum putem ajunge pe aceeaşi undă, ce anume le aduce sclipire în ochi. De multe ori, monitorizez limbajul corpului lor şi evaluez ce stil de învăţare au, abia după aceea dau tonul lecţiilor. De asemenea, îmi place să utilizez jocuri pentru a le provoca gândirea logică.

Foto: Reprezentam Moldova la Worldview Conference / Lora Sinigur, Asistenta Secretarului de Stat
 
Provocările profesiei de dascăl? Ei bine, în rolul unui profesor, te confrunţi uneori cu situaţii când trebuie să te adaptezi la numeroase personalităţi diferite, care necesită un nivel înalt de inteligenţă emoţională, răbdare şi responsabilitate.

Munca de profesor este interesantă şi plină de satisfacţii, dar uneori presupune multe provocări.

O zi la Heritage. Actul predării nu este niciodată acelaşi de la o zi la alta. Fiecare zi este o experienţă nouă, unică şi care fascinează.

Foto: Elevii din Carolina de Nord primesc cadouri de la elevii din Moldova
 
Profesorii au tot felul de poveşti de spus. Mai ales din cele amuzante. Am aflat că elevii mei participă la o competiţie de carting şi le-am cerut să mă invite, să-i urmăresc şi eu şi să-i susţin. Au fost vizibil surprinşi când au auzit că şi eu îmi doresc să vin, dar chiar nu mă aşteptam să fie atât de şocaţi. Le-am spus să mă creadă pe cuvânt, că voi fi acolo cu un panou colorat, pentru a scanda şi a-i susţine! A fost nostim să văd cum elevii descoperă că şi eu ştiu să mă bucur de activităţi în afara şcolii.

Ceea ce ador la Heritage şi ce nu voi uita prea curând se referă la relaţia pe care o construiesc cu elevii, la modul în care ne înţelegem şi cum observ schimbări pozitive.

Foto: Donaţie de carte în cadrul Parteneriatului Moldova - Carolina de Nord
 
Mă gândesc la cât de norocoşi sunt astăzi aceşti elevi. Orice aţi crede, este un privilegiu să studiezi într-o şcoală internaţională. Îmi doresc ca mai multe şcoli să adopte această abordare, astfel încât copiii să poată dobândi abilităţile sociale şi oportunităţile necesare pentru a deveni cetăţeni globali.

În ceea ce priveşte educaţia globală, cred că este o necesitate pentru lumea modernă şi că toată lumea va avea de câştigat din ea. Sunt convinsă că educaţia globală se va propaga rapid în sistemul de învăţământ, în următorii ani. Cred cu adevărat că educaţia globală va evolua într-o „entitate”, de care oamenii se vor bucura, oferindu-le competenţe sociale, cognitive şi emoţionale pentru a reuşi în viitor.

Cunoaşteţi toţi profesorii excepţionali de la Heritage aici.

Vești interesante

Școala Internațională Heritage, apreciată cu prestigiosul titlu „Școală de excelență pentru Proiectul de Acțiune Climatică”
10 noiembrie 2021

Școala Internațională Heritage a fost aleasă printre cele mai bune 250 de instituții din lume care își propun să influențeze comportamentul elevilor și viziunile societății cu privire la schimbările

Tabăra Internațională de Vară Heritage 2021 a fost o experiență fantastică
25 august 2021

Taberele de vară sunt locuri deosebite care generează suficiente amintiri pozitive pentru a dura până vara viitoare sau chiar toată viața. Deși este timpul să ne luăm rămas bun de la Tabăra de Vară

PROGRAMUL „BURSE DE STUDII HERITAGE” 2021-2022 ŞI-A ALES CÂŞTIGĂTORII
02 iulie 2021

Au fost desemnaţi câştigătorii Programului „Burse de studii Heritage” pentru anul academic 2021-2022. Aşadar, 7 elevi talentaţi, sârguincioşi şi merituoşi, vor purta cu mândrie statutul de elevi ai

Calitatea educaţiei la Heritage, recunoscută mondial printr-un nou titlu, în premieră pentru Moldova
01 iulie 2021

Prestigiosul Consiliu al Şcolilor Internaţionale Britanice (COBIS) a acordat Şcolii Internaţionale Heritage certificarea de conformitate şi calitatea de membru, ca recunoaştere a standardelor

HERITAGE INVITĂ ELEVII SĂ SE ÎNSCRIE ÎN PROGRAMUL „BURSE DE STUDII HERITAGE” 2021-2022
02 iunie 2021

Pentru elevii studioşi, cu rezultate academice deosebite, care aspiră la o educaţie de nivel mondial, Şcoala Internaţională Heritage lansează cea de-a treia ediţie a programului „Burse de studii

10 IMPRESSIVE SPEAKERS AND IMPACTFUL TOPICS IN THE “FOUNDERS’ LECTURE SERIES” 2020-2021
26 mai 2021

The academic year 2020-2021 came with many turnarounds, but the Heritage Community managed to keep it’s learning process on track, shared it’s successful distance learning model with schools around

Heritage lansează Tabăra Internaţională de Vară 2021
16 mai 2021

Tabăra Internaţională de Vară 2021 va avea loc în format FIZIC, oferind copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani posibilitatea de a-şi face prieteni, de a-şi dezvolta noi abilităţi şi de a-şi

Cum obţii calificări/diplome Cambridge în Moldova: 4 motive pentru a alege Liceul Heritage
15 martie 2021

Vrei să alegi şi să combini materiile de studiu aşa cum îţi doreşti, dar şi să ai acces la universităţile de top ale lumii? Atunci trebuie doar să aplici la Liceul Heritage din cadrul Şcolii

#PROFESORIHERITAGE // Tatiana Popa: „Tendinţa este să le dezvoltăm elevilor competenţe necesare, aplicabile în viaţa de zi cu zi”
21 februarie 2021

Tatiana Popa este profesoară de limba engleză şi coordonatoare „Global learning” la Şcoala Internaţională Heritage. Este licenţiată în Filologie (Limbă şi Literatură Engleză - Limbă Germană), deţine

#PROFESORIHERITAGE // Adriana Bujag: „Heritage oferă elevilor o multitudine de oportunităţi şi experienţe care îi formează ca cetăţeni globali”
22 decembrie 2020

Adriana Bujag este învăţătoare de clasele primare la Şcoala Internaţională Heritage. A absolvit Facultatea de Pedagogie şi Psihologie, specializarea „Pedagogia şi metodica învăţământului primar” de

#PROFESORIHERITAGE // ANDREW GOGA: „VREM SĂ CREŞTEM O GENERAŢIE DE TINERI PUTERNICI ŞI INDEPENDENŢI”
30 noiembrie 2020

Andrew Goga este profesor de istorie şi geografie la Şcoala Internaţională Heritage. Are o diplomă de licenţă în ştiinţe (cu onoruri) în Economie şi politici de mediu de la Universitatea de Stat din

Heritage featured on Cambridge International Blog: "From making tea for the minister to presenting to 10,000 – one school’s surprising journey through lockdown"
07 octombrie 2020

An interview with Rob Ford, Director of Heritage International School, Moldova. Originally published on blog.cambridgeinternational.org

0a96d6d7438de50945c1e3837709e21f44405988.png
27c70bbafab0490b99673263c0d39e5c11791709.png
171982cfb142bd617e13313218642b5052722186.png
82f444ab27db1176742ae2e47b1ed70668355057.png
16250af04b3dfb8dbee907b57311310a24422220.png
e1fbb3647709354dbf5420f9210b676422051529.png